What Are Romance Scams?

User avatar
Jacked-In
Site-Admin
Site-Admin
Posts: 2236
Joined: 25 Jan 2020

What Are Romance Scams?

Post by Jacked-In »

DUTCH

Romantische oplichting is oplichting waarbij een oplichter betrokken is die beweert een romantische relatie met u aan te willen gaan. Bij veel romantiekzwendel zal de oplichter zich voordoen als een aantrekkelijke jonge alleenstaande vrouw, een onlangs gescheiden vrouw die op zoek is naar liefde of vriendschap en er zijn ook oplichters die zich voordoen als verschillende soorten mannen die op zoek zijn naar liefde.

De meeste romantiekzwendel begint met het ontvangen van een ongevraagde e-mail en enkele nep / gestolen foto's van een oplichter die dezelfde gescripte zwendel-e-mail naar een zeer grote groep willekeurig geselecteerde e-mailadressen heeft gestuurd.

In veel gevallen zijn de echte mensen die betrokken zijn bij de vrouwelijke romantiekzwendel eigenlijk mannen in het echte leven en niet vrouwen. Bij sommige van de oplichting zijn ook oplichters betrokken die optreden als succesvolle zakenmensen, artsen en advocaten (zowel mannen als vrouwen) die beweren op zoek te zijn naar romantische partners.

Russische en Oekraïense vrouwen zijn een van de meest voorkomende vormen van romantiekzwendel die door oplichters worden gebruikt. Met deze oplichting beginnen de oplichters meestal met het verzenden van e-mails die overdreven gebroken Engels bevatten om te proberen zichzelf te laten klinken als echte moedertaalsprekers Russisch of Oekraïens, maar veel van deze oplichters hebben eigenlijk uitstekende Engelse taalvaardigheid en het geschreven Engels dat in hun taal wordt gebruikt. zwendel-e-mails zullen plotseling en aanzienlijk verbeteren na slechts een paar e-mailuitwisselingen. Dit wordt gedaan om de communicatie met hun slachtoffers nauwkeuriger te maken zodra een slachtoffer interesse in de romantiekzwendel begint te tonen. Soms beginnen de Russische en Oekraïense romantiekoplichters ook om geld te vragen na slechts een paar e-mailuitwisselingen. In deze gevallen zullen zij beweren dat het geld nodig is voor visa, medische certificaten en reiskosten om vanuit Rusland of Oekraïne te reizen om bij u in uw eigen land te zijn. Ze zullen dan veel nep- en gestolen foto's verstrekken waarvan ze beweren dat ze foto's van zichzelf zijn. Ze sturen soms ook nepkaarten en foto's van steden waar ze beweren te wonen en frauduleuze kopieën van paspoorten en reisdocumenten om te proberen hun zwendel overtuigender te maken. Maar al het geld dat naar deze oplichters wordt gestuurd voor hun nepkosten, gaat definitief verloren.

In de loop van deze romantiekzwendel kunnen sommige oplichters op het gebied van romantiek u ook een neploterijticket sturen als een zogenaamd geschenk, dat dan een zogenaamd winnend loterijticket blijkt te zijn en dan volgt er een loterijzwendel. De loterijoplichter zal het slachtoffer dan instrueren dat geld vooraf door het slachtoffer moet worden betaald om de fictieve loterijwinsten te innen. De frauduleuze vooruitbetalingen worden vaak gepresenteerd als belastingen die moeten worden betaald over de fictieve loterijwinsten.

Meestal wordt het slachtoffer ook gecontacteerd door iemand die beweert van de loterijcommissie te zijn, die vervolgens wil dat het slachtoffer valse formulieren invult om de fictieve loterijwinsten te innen. Deze formulieren kunnen vervolgens leiden tot identiteitsdiefstal voor het slachtoffer, en er is geen loterij of echt geld dat het oplichtingsslachtoffer heeft gewonnen.

Het is bekend dat met name de Oekraïense romantiekoplichters de loterijzwendel in hun romantiekzwendel brengen. Oekraïense romantiekoplichters zullen ook beweren te werken in kledingwinkels, kuuroorden en schoonheidssalons en zullen frauduleuze en gestolen domeinnamen van echte Oekraïense winkels en salons gebruiken (in plaats van typische Gmail- en Hotmail-e-mailadressen) om te proberen hun romantiek te maken oplichting lijkt overtuigender.

Vrouwelijke Russische romantiekoplichters zullen vaak zeggen dat ze in de tandheelkunde, oncologie, gynaecologie of een ander medisch gebied werken. Het is ook bekend dat ze andere soorten frauduleuze internetdomeinnamen registreren om te gebruiken voor hun e-mailadressen om de zaken voor de slachtoffers van de zwendel verwarrender te maken.

Mannen en vrouwen die beweren in het leger te zijn opgenomen en op zoek zijn naar partners voor zowel romantische als zakelijke relaties, is een andere vorm van romantiekzwendel. Sommige romantiekzwendel begint alsof ze op zoek zijn naar romantiek en verandert vervolgens de zwendelmodaliteit in een zakenpartner die hen helpt een grote fictieve som geld over te maken, om het vervolgens met u te delen en uiteindelijk naar uw land te reizen. met u zodra de geldoverdracht is voltooid. Natuurlijk is er geen echt geld in hun bezit, want het zijn maar oplichters.

Romantiekzwendel wordt ook beschouwd als een vorm van zelfvertrouwen opbouwende zwendel waarbij het slachtoffer emotioneel gehecht raakt aan de oplichter lang voordat de feitelijke financiële aspecten van de zwendel door de oplichter bij het slachtoffer worden geïntroduceerd. Dit kunnen vaak de gevaarlijkste vormen van oplichting zijn, aangezien ook bekend is dat ze leiden tot drugshandel en andere gevaarlijke en onverwachte illegale activiteiten voor het slachtoffer.

In elk geval van een romantiekzwendel zal de oplichter uiteindelijk vooraf om een ​​geldbedrag vragen voordat een echte ontmoeting kan worden geregeld. Net als bij de Russische en Oekraïense oplichters op het gebied van romantiek, wordt het vooraf gevraagde geld vaak gepresenteerd als nodig om reiskosten en / of andere kosten of uitgaven te dekken die nodig zijn om een ​​persoonlijke ontmoeting te voltooien. Sommige oplichters op het gebied van romantiek zullen om geld vragen om hen te helpen bij het betalen van onkosten om een ​​grote som geld te verplaatsen waarvan ze beweren dat ze die naar u zullen sturen zodra u de kosten heeft betaald. Houd er rekening mee dat er in alle gevallen nooit geld naar u zal worden gestuurd door de oplichters of echte ontmoetingen met een van deze oplichters die beweren eenzaam te zijn en op zoek zijn naar een romantische relatie.

Romantische scams zijn een vorm van scam die bekend staat als Advance-Fee Fraud. Voorschotfraude kan het best worden omschreven als een aanbieding van geld, koopwaar, diensten, werk of zelfs romantiek, maar waarbij het slachtoffer wordt gevraagd om vooraf een vergoeding te betalen om te krijgen wat hem door de oplichter wordt beloofd. De belangrijkste zwendelstrategie van alle fraude met voorschotten is om te proberen het slachtoffer over te halen geld te sturen en vervolgens zo vaak mogelijk meer geld naar de oplichter te sturen totdat het slachtoffer uiteindelijk geen geld meer heeft en / of gaat in de schulden als gevolg van verliezen als gevolg van de zwendel.

Return to “Scam Types Info”